Hoe kunnen we de productie van vollegrondsgroenten en aardappelen verduurzamen? Het Europese INNO-VEG project zoekt het uit. In de zoektocht naar innovatie is de inbreng en de samenwerking tussen landbouwers, producenten van sensortechnologie, onderzoeksorganisaties en andere actoren in de vollegrondsgroente- en aardappelsector van cruciaal belang. INNO-VEG lanceert op 31 oktober het ‘innovatie netwerk’ als platform voor deze stakeholders.  

Netwerkevent precisielandbouw bij vollegrondsgroenten en aardappelen
Programma:

9.00 u: Ontvangst en registratie

  • Verwelkoming door Ir. Charlotte van Sluijs, secr. Director of Research Station Rusthoeve  
  • Introductie van het INNO-VEG project door Dr. Lizzie Sagoo, Principal Soil Scientist, ADAS
  • Voorstelling van de eerste resultaten van de veldproeven 2019 door Jean-Pierre Cohan, head of sensor based phenotyping department, ARVALIS.
  • Ontwikkelingen in precisielandbouw met o.a. toepassingen van variabele doseringen en plaatsspecifieke behandelingen bij bodem- en hoogteverschillen en robottechnologie - door Herman Krebbers, Delphy
  • Grensoverschrijdend innovatie netwerk door Cor van Oers, Delphy BV

Alle presentaties zijn in het Engels.

13.00 u: Lunch - Een ideale gelegenheid om te netwerken met zowel landbouwers als experten en onderzoekers van de (partner)organisaties uit België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

> Schrijf je in door een mailtje te sturen naar: inno-veg@delphy.nl
Kan je niet aanwezig zijn, maar heb je wel interesse om deel te nemen aan het innovatie netwerk? Stuur dan een mailtje naar bovenstaand e-mailadres.
 
 
Wat is INNO-VEG?
Het Europese INNO-VEG-project neemt de uitdaging aan om de productie van vollegrondsgroenten en aardappelen duurzaam te intensiveren. Inagro zal samen met partners Adas, Arvalis en Delphy onderzoeken hoe de innovatie daaromtrent verbeterd kan worden. Zo kan remote sensing technologie de opbrengst en kwaliteit van vollegrondsgroenten bepalen. Via dit project willen we vooral landbouwers de kans bieden innovaties vlotter te introduceren.
> Lees meer


Logobanner_INNOVEG.PNG

Praktisch:
Datum:
donderdag 31 oktober 2019
Begintijd:
09u00
Eindtijd:
13u00
Locatie:
Rusthoeve, Noordlangeweg 42, Colijnsplaat, Nederland
Kostprijs:
Gratis
Inschrijven:
 
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Groenten Open Lucht | Smartfarming