In september maakte VLM de geselecteerde percelen voor een nitraatresiducontrole bekend. Sinds dit jaar moet je de staalname voor die percelen aanvragen via SNapp. Via die tool kon je eerder al stalen aanvragen voor de verlaging van fosfaatklasse. TIP! Begin er tijdig aan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meld nu jouw nitraatresiducontrole aan via SNapp!

Vraag jouw staalname nu al aan, eventueel met voorkeursdatum

Je kan jouw staalname voor de nitraatresiducontrole nu al aanvragen. Daarbij kan je een voorkeursdatum meegeven. Wil je de staalname pas in november laten uitvoeren, geef die voorkeur dan mee in jouw aanvraag. Om alle staalnames vlot te kunnen inplannen, vragen we om dat zeker zo spoedig mogelijk te doen.


Aanvraag via SNapp: hoe?
 
De nitraatresidustalen aanvragen gebeurt voortaan via SNapp. Daarvoor werd een keuzemenu toegevoegd aan het startscherm van SNapp.

Keuzemenu SNapp.PNG

Nadat je "nitraatresidu" aangevinkt hebt, verschijnen de geselcteerde percelen. Bij een eerste staalname vink je alle percelen aan. Gaat het om een tegenanalyse, dan vink je enkel de gewenste percelen aan.

Bemonstering toevoegen.PNG

Daarna kom je op een pagina terecht waarop je het labo kan selecteren en een vrije opmerking kan plaatsen. Dat vrije opmerkingsveld kan je gebruiken om bijvoorbeeld een vaste staalnemer te vermelden of om een voorkeursdatum voor de staalname mee te geven.


Meer info nodig?
 
Hoe je een aanvraag doet via SNapp kan je nog eens nakijken op de website van VLM of via een korte handleiding op onze website.
 
Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij ons labo via 051 27 33 30 of info.labo@inagro.be.