Enkele boeiende evenementen over herwonnen meststoffen staan voor de deur, begin september en de komende maanden. Ben je benieuwd om meer te weten te komen over herwonnen meststoffen? Of ben je zelf producent of gebruiker van herwonnen meststoffen zoals ammoniumsulfaat, VeDoWS-urine of ammoniumnitraat en wil je graag gratis kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s en onderzoekers? Lees dan zeker verder en schrijf je in!  

 
Herwonnen meststoffen live, eerste bijeenkomst op 3 september

De voorbije maanden verschenen er al een aantal berichten in onze nieuwsbrief over nutriëntenrecuperatie en herwonnen meststoffen. Bij Inagro willen we niet alleen berichten erover, maar ook het belang ervan in de praktijk aantonen. Op 17 juli was er bijvoorbeeld ons proefveldbezoek, waarop je een blik op onze veldproef kon werpen en onze proefveldbemester live aan het werk kon zien. Heb je die namiddag gemist of wil je nog meer info? Lees dan hier het verslag.   

Dat is niet alles. Zo staan er in het najaar enkele boeiende afspraken op onze planning.   


 

Koplopersbijeenkomst: 3 september 2019  

Op 3 september 2019 organiseert UGent in het Sint-Amandshof in Pittem de koplopersbijeenkomst Milieu- en kringloopeconomie in de varkenshouderij. Tijdens deze gratis studienamiddag staan enkele interessante aspecten van herwonnen meststoffen centraal. Ook projecten rond herwonnen meststoffen worden uitgelicht, met hun kansen, uitdagingen en voor- en nadelen. Een volledige beschrijving van het programma en een inschrijvingslink vind je hier terug. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt, dus snel zijn is de boodschap!  


 

>> Schrijf je hier in voor deze koplopersbijeeenkomst!  


 

Lerende netwerken rond herwonnen meststoffen  

Verder plannen we in het najaar ook om met onze lerende netwerken rond herwonnen meststoffen van start te gaan. We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Contacteer ons dus zeker als je wil deelnemen.   

Een lerend netwerk is gratis en bestaat uit een aantal producenten en gebruikers van herwonnen meststoffen. Ze delen ervaringen met elkaar en leren op die manier van elkaar. Mogelijke onderwerpen zijn ervaringen met de uitbating van bepaalde installaties, zoals een chemische luchtwasser of VeDoWS-stal, en het gebruik van herwonnen meststoffen als bemestingsstof.  

De frequentie, locatie en agendapunten van deze bijeenkomsten bepalen we samen met de deelnemers, op basis van hun wensen en noden.  


 

Deze lerende netwerken richten we op voor alle geïnteresseerden in de domeinen van ammoniumnitraat, ammoniumsulfaat en VeDoWS-urine. Spreekt het je aan om ervaringen uit te wisselen en zo gratis extra kennis op te doen? Heb je al vragen die je in ons lerend netwerk wilt bespreken? Schrijf je dan in via dit formulier. We contacteren je dan later met meer info over de bijeenkomsten, die later dit najaar zullen plaatsvinden.  


 

>> Schrijf je hier in voor onze lerende netwerken rond herwonnen meststoffen!  


 

Meer info  

Voor meer vragen of informatie over nutriëntenrecuperatie en herwonnen meststoffen kan je terecht bij:  


 


 

Deze blog kadert binnen het H2020-project Nutri2Cycle, het Interreg NWE-project ReNu2Farm en het VLAIO LA-project Pocket Power.  

N2C_4.png
LogobannerReNu2Farm_20190821.jpg
Pocket Power_20190821.jpg