In de Rozentuin in Kortrijk gonsde het op zondag 30 juni 2019 van de activiteit. Het Rozenfeest bracht heel wat nieuwsgierigen op de been. In het thema "De wereld van geuren en smaken" genoot een recordopkomst rozenliefhebbers van de rozenpracht én de vele activiteiten.

Succesvol Rozenfeest, de wereld van geuren en smaken

Om de twee jaar, op de laatste zondag van juni, organiseren Inagro en de Provincie West-Vlaanderen een evenement in de Rozentuin in Kortrijk. Op die dag zetten we de rozen op een feestelijke manier in de kijker. Dit jaar ontdekten de aanwezigen de geurige en smaakvolle eigenschappen van de rozen via verschillende activiteiten.

De rozenliefhebbers woonden demonstraties bij van bloemschikken en het maken van ecologische geurkaarsen en ambachtelijke zeep, ontdekten de complete theebeleving en verzamelden tips voor de kruiden in hun tuin.

(Lees verder onder de foto's.)

Rozenfeest_2019_Collage1.jpg
Via het smaak- en geurspel op het ‘smaakeiland’ werden de smaakpapillen van de aanwezigen op de proef gesteld. Proeven kon ook van zelfgemaakt kruidenwater en producten recht van bij de boer. Wie zijn dichterlijk talent wou aanscherpen, kon leren dichten als een echte haikuleerling.

Kinderen knutselden met bloemen en materialen uit de tuin. Ze bliezen grote zeepbellen en proefden kruiden in het kruidenspel. Wie wou, kon zich ook omtoveren tot prinses, ridder of jonkvrouw.

 

Rozenfeest_2019_Collage2.jpg

Rozenfeest_2019_Collage3.jpg

 

Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --