We kunnen er niet omheen. Wie eet, belast het klimaat. Kunnen we ons voedingspatroon aanpassen aan de nieuwe uitdagingen van het veranderend klimaat? Hoe ga je daar als consument bewust mee om? De mate waarin voedsel bijdraagt aan de klimaatverandering is immers per product sterk verschillend. Zijn vlees, zuivel en bewerkte producten zoals gebak en snacks nog te verantwoorden? En bieden onze omgekeerde voedingsdriehoek of moderne vleesvervangers soelaas? Leer en discussieer mee tijdens onze interactieve debatavond op donderdag 14 november 2019.

Debat 'Klimaatslimme voeding'
Programma:

Wat mag je verwachten? 

  • Een inleiding in de boeiende wereld van klimaatslim voedsel, door Pieter Boussemaere (klimaatdocent, Vives)
  • Een klimaat verantwoord voedingspatroon, wat is dat? Door Loes Neven (Vlaams Insituut Gezond Leven)
  • Is de productie van klimaatslim voesel een kans of net een bedreiging? Door professor Frederic Leroy (docent voedingsbiotechnologie VUB)
  • Interactief debat
  • Klimaatslimme catering om de honger te stillen

 

Een gedetailleerd programma en mogelijkheid tot inschrijven volgt binnenkort.

 

klimaat.jpg

Praktisch:
Datum:
donderdag 14 november 2019
Begintijd:
19u00
Eindtijd:
22u00
Locatie:
Campus Vives-Kortrijk
Kostprijs:
Gratis deelname
Inschrijven:
 
Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --