Ben je tuinbouwer? Wil je kans maken op een ballonvaart boven je eigen streek en tegelijk ons onderzoek rond biogebaseerde economie steunen? Neem dan deel aan onze enquête over de productie en valorisatie van reststromen uit de tuinbouw. Met jouw inbreng kunnen we de kennis en noden van de sector beter in kaart brengen.

Doe mee en win een ballonvaart boven je eigen tuinbouwbedrijf!

>> Start de vragenlijst.
De enquête invullen neemt niet meer dan vijf minuten van jouw tijd in beslag. Je hebt nog tijd tot 31 augustus.


Deze vragenlijst kadert in het BioBoost-project dat de biogebaseerde ontwikkeling van de tuinbouw in Europa wil stimuleren. We onderzoeken de mogelijkheden voor hoogwaardig gebruik van tuinbouwresiduen en plantenstoffen. De onderzoeksresultaten passen we toe in de praktijk via gezamenlijke proef- en testprojecten van onderzoeksinstellingen en bedrijven. Om dat te kunnen realiseren, worden nieuwe waardeketens opgestart met de land- en tuinbouwers als eerste actoren in de keten.

Waarom?
Door verschillende reststromen uit de land- en tuinbouw te bestuderen en te valoriseren, willen we bijdragen aan een circulaire economie. We willen ook weten wat de houding is van tuinbouwers tegenover reststromen. De verkregen data van deze enquête worden anoniem verwerkt.

tuinbouwafval_smal.jpg
Wat zijn reststromen?

De groene reststromen in het project zijn afkomstig uit de groenteteelt (vollegrond en serre) of uit de fruitteelt. Die reststromen worden doorheen de agrovoedselketen geproduceerd. Zowel voedselverliezen (eetbaar) als nevenstromen (niet-eetbaar) zijn reststromen. De focus van deze enquête ligt op de niet-eetbare nevenstromen. Denk maar aan spruitkoolstokken of tomatenstengels en -bladeren.  


Hoe deelnemen?
Maak kans op een ballonvaart voor vier personen met vertrek vanaf je eigen tuinbouwbedrijf.

  • Vul de vragenlijst in.
  • Vergeet de schiftingsvraag niet!
  • Deelnemen kan tot 31 augustus 2019.
  • Enkel volledig ingevulde enquêtes, mét de schiftingsvraag en persoonlijke gegevens, komen in aanmerking voor een prijs. Vergeet dus niet op het laatste scherm de enquête te versturen.
  • Lees het wedstrijdreglement.
Je persoonsgegevens gebruiken we enkel voor de verloting van de prijs. Daarna bewaren we ze niet langer.

* Vertrek aan het eigen tuinbouwbedrijf is enkel mogelijk indien de wetten van het luchtruim dat toelaten.

>> Doe mee en win!

 


Meer info

Voor vragen over deze enquête, het project BioBoost of de valorisatie van reststromen kan je terecht bij Audrey Miserez via audrey.miserez@inagro.be of +32 (0)51 14 03 01.

 

 

Deze enquête kadert in het Interreg-project BioBoost. Wil je op de hoogte blijven van projectnieuws en -resultaten? Surf dan naar www.bioboosteurope.com en schrijf je helemaal onderaan in voor de nieuwsbrief.
BioBoost_footer_zondertekst.JPG
The "BioBoost" project has received funding from the Interreg 2 Seas programme 2014-2020 co-funded by the European Regional Development Fund under subsidy contract No 2S01-038, the province of West Flanders and the province of South Holland.


Gekoppelde thema's & sectoren: Glasgroenten | Groenten Open Lucht