Wil je meer gegevens over de technische resultaten in je batterij of vleesvarkensstallen? Wil je graag twee verschillende voeders met elkaar vergelijken op het vlak van technische prestaties bij jouw varkens? Ben je benieuwd naar de verschillen in eindbeergenetica? Of wil je een andere proef opzetten? Maak dan gebruik van onze weegtrechters!

Maak gebruik van ons gratis aanbod uitleenweegtrechters

Wat is een weegtrechter?

Een weegtrechter is een trechter in kunststof die het voeder opvangt voordat het in de werkelijke voederbak terecht komt. De weegtrechter hangt aan een hangweger, waardoor de varkenshouder dagelijks het gewicht van het voer kan noteren. Met behulp van een inox schuif valt het voeder in de voederbak. Het is een ideaal meetinstrument om na te gaan wat de precieze voederopname is van een bepaalde groep varkens. Je kan ook de voederconversie bepalen als de opzetgewichten en eindgewichten gekend zijn. Let wel op dat je altijd op ongeveer hetzelfde moment registreert.

Verschillende varkenshouders gebruiken de weegtrechters al enkele jaren. Bij een aantal van hen lukt het moeilijk om consequent het aantal kilogram voeder te blijven noteren. Andere bedrijven zijn heel tevreden en blijven de trechters met veel plezier gebruiken om bij te leren.

 

Interesse?

Heb je interesse in één of meerdere weegtrechters of wil je meer info? Neem dan contact op via het nummer 051 27 33 63 of stuur een e-mail naar info.varkenshouderij@inagro.be.

 

 

Dit nieuwsbericht kadert in het Leader-project "Tope WROETen in de Westhoek".

Banner_weegtrechters.png

Gekoppelde thema's & sectoren: Varkenshouderij