De nieuwigheden in MAP6 zijn talrijk en niet altijd even duidelijk. De complexiteit ervan maakt iedereen nerveus. Onze adviseurs doorgronden de nieuwe regels en zoeken samen met jou naar de mogelijkheden om jouw bedrijfsvoering aan de nieuwe regelgeving aan te passen. De adviseurs staan klaar om jou in MAP6 te begeleiden. 

 
Inagro helpt jou in MAP6

Juiste mestsoort in de juiste dosis op het juiste moment met de juiste techniek 

De voorbije weken organiseerde de Vlaamse Landmaatschappij infovergaderingen voor de landbouwers over het nieuwe mestactieplan. De talrijke opkomst toonde aan dat MAP6 heel wat losweekt bij land- en tuinbouwers. De complexiteit - en soms nog onduidelijkheid - creëren ongerustheid.  

De rode draad voor de aanpak op het terrein wordt het 4J-principe. Daarbij staat "4J" voor de juiste mestsoort in de juiste dosis op het juiste tijdstip met de juiste techniek. Op de website van de VLM vind je de complete regelgeving. 

Niet eenvoudig, ook niet voor adviseurs 

Ook wij worden met de nieuwe regels geconfronteerd. Onze adviseurs zoeken dan ook volop naar mogelijkheden om tegemoet te komen aan de verplichtingen. In overleg met de VLM werken we onduidelijkheden weg. Zo beschikken onze adviseurs over de meest recente info en kennis om jou bij te staan in de nieuwe regelgeving. We staan dan ook altijd klaar om jou advies te geven. Neem vrijblijvend contact op met ons via info@inagro.be of 051 27 32 00. 

Waarbij kunnen we je helpen? 

Om een vrijstelling van gebiedsgerichte maatregelen in GT2 en GT3 te verkrijgen, zijn equivalente maatregelen mogelijk. Hoe de beoordeling van de mogelijke maatregelen zal gebeuren, is momenteel nog onduidelijk. We kunnen je wel al helpen om voorstellen te formuleren. Ook met vragen over vanggewassen kan je bij ons terecht. En aangezien ons bemestingsadvies gebaseerd is op het KNS-systeem - dat de vanggewasverplichting vervangt - kan je ook daarover advies inwinnen bij onze adviseurs. 

Blijft MAP6 voor jou moeilijk? Dan kan je nu al intekenen op het begeleidingspakket van het CVBB in 2020. Voor slechts 50 euro ontvang je (bemestings)advies op maat van jouw bedrijf, aangevuld met staalnames. Meer informatie en het aanvraagformulier voor bedrijfsbegeleiding kan je vinden op de website van het CVBB

We staan je graag te woord! 

Neem vrijblijvend contact op met ons via info@inagro.be of 051 27 32 00. Onze onthaalmedewerkers brengen je in contact met de juiste medewerker.
 


Bron foto boven: Proeftuinnieuws 

Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting | -- Algemeen --