Komend academiejaar zal een student zijn masterproef over robotmelken schrijven in samenwerking met Inagro. Een evaluatie van het krachtvoerverbruik is het doel van die masterproef. Daarvoor zijn we op zoek naar een aantal robotmelkers. Heb je interesse om mee te werken? Lees dan zeker verder!

Deelnemers gezocht voor masterproef robotmelken

In september en oktober zal de student een datarapport ontwikkelen dat in het sturingsprogramma van de melkrobot geïmporteerd wordt. Dat rapport omvat individuele koegegevens, zoals productie, lactatiedagen, krachtvoergift, krachtvoeropname en aantal bezoeken. Met het rapport kunnen we de nodige gegevens exporteren uit een melkrobot om ze daarna via een verwerkingstool te evalueren.  

Van november tot en met februari zal de student het rapport uitlezen op een aantal bedrijven. Hij zal de data verwerken in samenwerking met Inagro. Het bekomen cijfermateriaal omtrent krachtvoergift per dier per dag, melkproductie en lactatiedagen zal de student statistisch verwerken en evalueren.

Voor deze masterproef zoeken we zo'n 20 melkveehouders die bereid zijn hun robotgegevens te delen en zo bij te leren over het robotmanagement. Werk je graag mee aan deze thesis? Mail dan naar ilse.louwagie@inagro.be met volgende gegevens:

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Merk robot
  • Startjaar robotmelken

 

 

Deze masterproef kadert binnen het LEADER-project "Melkveehouders in de Westhoek delen kennis en versterken bedrijfsvoering".

Banner_WESTHOEK.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij