Wist je dat meer dan één op de tien boeren in Wallonië biologisch werkt en dat alle Waalse biotelers samen ongeveer 10 % van het Waalse landbouwareaal beheren? Wallonië wordt in snel tempo de biologische aardappel- en groentetuin van België. Op 5 juli ben je van harte welkom op het tweejaarlijkse event ‘Journée interprofessionelle de l’agriculture biologique’.

Journée interprofessionelle de l’agriculture biologique op 5 juli 2019

Deze biovelddag is een vaste afspraak voor de Waalse biologische akkerbouwers en groentetelers, boeren met interesse in bio en betrokken stakeholders. De dag staat helemaal in het teken van biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten. Je krijgt de kans om biopercelen met onder andere tarwe, spelt, wortel, aardappel, erwten, bonen en uien te bezoeken. Daarnaast vind je er talrijke standhouders uit de sector en worden er interessante presentaties gegeven.  

‘s Namiddags bezoeken we samen de demo’s rond mechanische onkruidbestrijding en de proefresultaten van de biologische granen en groenten (rassenproeven, bemesting en gewasbescherming). Loes Mertens (Biowallonie) leidt ons rond en zorgt eveneens voor Nederlandse vertaling. ‘Bio zoekt Boer’ faciliteert carpooling vanuit onder andere Kortijk.

> Bekijk de uitnodiging (NL).

 

Meer info over bio?

Contacteer onze adviseur Lieven Delanote via lieven.delanote@inagro.be of 051 27 32 50.

Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Biologische Productie | Groenten Open Lucht