F2AGRI staat voor "effluent to agriculture". In het F2AGRI-project wordt gezuiverd afvalwater uit de industrie ter beschikking gesteld voor irrigatie in de land- en tuinbouw. In Nederland wordt het gezuiverde afvalwater van Bavaria via subirrigatie verdeeld. In Vlaanderen wordt het gezuiverde afvalwater van Ardo in een bekken gestockeerd en vervolgens via een ondergronds leidingnetwerk verdeeld.    

 
F2AGRI opent 2x zijn deuren

We berichtten begin april dat de Vlaamse coöperanten er klaar voor zijn om het effluent te gebruiken. En in ons jaarverslag getuigde een coöperant over het belang van dergelijke projecten.

Wil je het irrigatiesysteem ook eens van dichtbij bekijken? Op 11 juni en 13 juni zet F2AGRI zijn deuren open in respectievelijk Nederland en Vlaanderen. Via verschillende lezingen ontdek je de hindernissen die we namen en de successen die we boekten. Aansluitend brengen we een bezoek aan het waterverdeelsysteem.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer info over het programma en het inschrijvingsformulier kan je vinden op de website van F2AGRI.    
 
F2Agri is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door de provincie West-Vlaanderen. De Vlaamse projectpartners zijn  Vlakwa, Ardo nv, Inero cvba en Inagro vzw.

eu_interegnlsamen_7.png


 eventjuni2019.png

Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Groenten Open Lucht | Water