Schoon Boeren is een publiekscampagne over duurzame landbouw, met concrete en realistische verhalen van de land- en tuinbouwer om de hoek. De campagne toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor de bodem, hun dieren, de teelt en hun producten. De boeren gaan elk op hun manier de uitdaging aan om steeds duurzamer te werken. Ze combineren met succes de traditionele stiel en de nieuwste technologie. De campagne loopt gedurende één jaar in drie West-Vlaamse gemeenten. Dit jaar zijn we geland in de gemeenten Brugge, Damme en Knokke-Heist. Curieus naar de Schone Boeren? Ontdek hun verhaal in een reeks van drie nieuwsberichten! Deze week: de Schone Boeren uit Damme!

Curieus naar de Schone Boeren in Damme? Ontdek hier hun verhaal!

’t Meerschhof, voor wie van echt hoeve-ijs houdt  

Prachtige koeien in het weidse polderlandschap. Lekkere ijsjes op de dijk van Duinbergen. Thierry en Sandy brengen de korte keten in de praktijk met hun rasrunderen.  

Thierry houdt van netheid en dat merk je aan alles op de boerderij. Door net en efficiënt te werken, kan hij ’s avonds op zijn pantoffels nog eens naar de koeien gaan kijken. De melkkoeien zijn zuivere Holsteins, het vleesvee is van het hoogwaardige Maine Anjou-ras. Thierry en Sandy willen de consument bewustmaken van het belang van eerlijke en natuurlijke producten. Dat doen ze door de melk te verwerken in ijs dat ze zelf aan de man brengen aan de kust.

 

portret_Meerschhof.jpg

Curieus naar alle duurzaamheidsinspanningen van ‘t Meerschhof?
Ontdek het volledige verhaal op de website of bekijk het filmpje.

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon.
Wanneer? Zaterdag 11 mei 2019, vertrek om 14 u  
Meer info en inschrijven via www.schoonboeren.be


 

 

 

Aardbeien Depestel, heerlijke aardbeien tien maanden per jaar  

Het begon dertig jaar geleden met amper twaalf rijtjes aarbeienplanten. Vandaag reiken diezelfde plantjes zover je kan zien en zijn de ‘aardbeien van Moerkerke’ gekend tot ver buiten de regio.  portret_Depestel.jpg

Wie even een halfuurtje aan de aardbeienautomaat van Luc, Maria, Steven en Iwona blijft staan, merkt het meteen. Het is er een komen en gaan van klanten, zowel uit de buurt als van heinde en verre. De Moerkerkse aardbeien hebben een topkwaliteit die je proeft in de mond. En dat is precies wat de familie Depestel wil: haar klanten verwennen met de beste aardbeien die er zijn. Het kostbare water dat nodig is om die lekkernijen te kweken, wordt maximaal gerecupereerd, zodat niets verloren gaat.  

Curieus naar wat de familie Depestel nog meer te vertellen heeft over hun bedrijf? Lees er alles over op de website of bekijk dit filmpje.

Kom curieuzeneuzen op het familiebedrijf van de familie Depestel en ontdek de aardbeien en het korteketenverhaal van deze bijzondere landbouwers.
Wanneer? Zaterdag 4 mei 2018
Meer info en inschrijven via www.schoonboeren.be


>> Lees ook het verhaal van de Schone Boeren in Brugge.


Curieus naar alle Schone Boeren? Zes boeren uit de regio Brugge, Damme en Knokke-Heist vertellen welke concrete stappen zij al gezet hebben. Lees alle verhalen op www.schoonboeren.be.

Logobanner_SchoonBoeren_2019.jpg


Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --