Steeds meer hoeve- en streekproducenten vermarkten authentieke producten via de korte keten. Daarbij is een winkelruimte nog steeds één van de belangrijkste afzetkanalen. Een aantrekkelijk winkelconcept blijft daarbij de uitdaging en heeft een belangrijke impact op de rendabiliteit. Vooraleer we dieper ingaan op het thema winkelinrichting, kies je eerst uit één van de aangeboden workshops rond inplanting van de winkel en stockbeheer.

Studienamiddag: je winkel binnenstebuiten
Programma:

13.00 uur
Ontvangst en verwelkoming

13.30 uur - keuze uit volgende workshops

  1. Je winkel geïntegreerd op je landbouwbedrijf
    De inplanting van je winkel op het bedrijf heeft impact op de eigen gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit, maar ook op de toegankelijkheid voor de klant. Deze aspecten worden toegelicht door Kathleen Storme, expert bedrijfsontwikkeling van Inagro. Deze workshop richt zich naar land- en tuinbouwers.

    2. Stockbeheer, een noodzakelijk kwaad of een winstgevend karwei?
    Beschouw de voorraad als de bloeddruk van jouw onderneming. Te hoge bloeddruk of te hoge voorraad is niet goed want voorraden kosten geld. Te lage bloeddruk of te lage voorraad is evenmin goed want frequente stockbreuken kan uiteindelijk leiden tot verlies van klanten. Maar hoe pakken we dit aan? Optimaal voorraadbeheer is een belangrijke pijler dat niet enkel de grote bedrijven maar evenzeer de kleine zelfstandige aanbelangt. Deze workshop wordt verzorgd door Walter Braekman van Bedrijfsbegeleiding Braekman.

15.00 uur
Je winkelinrichting maakt het verschil
Een winkelinrichting moet uitnodigen tot aankoop. Nancy Vantomme van Inagro was jarenlang commercieel verantwoordelijke retail bij Aveve. Ze geeft verschillende tips mee om je winkel in te richten aan klantbehoeftes, met het oog op verkoopmaximalisatie.

16.30 uur
Napraten met een drankje
Praktisch:
Datum:
dinsdag 12 februari 2019
Begintijd:
13u00
Eindtijd:
18u00
Locatie:
't Fazantenhof, Groenebosdreef 7, Houthulst
Kostprijs:
Gratis deelname.
Inschrijven:
 
Inschrijven is verplicht via deze link.
Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | Landbouw In Zijn Omgeving