In 2019 breidt Inagro zijn dienstenaanbod uit met het pakket ‘monitoring van plagen en nuttigen in zachtfruit’. Zo kunnen we telers helpen om minder chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken en de slaagkansen van biologische middelen te verhogen. Ben je als teler geïnteresseerd? Lees dan verder en ontdek hoe we dit concreet zullen aanpakken.    

 
Nieuwe Inagro-dienst: monitoring van plagen en nuttigen in zachtfruit

Monitoring is een essentieel onderdeel van geïntegreerde plaagbestrijding. Wil je als teler efficiënt gebruikmaken van biologische bestrijders om plagen als trips, spint, bladluis en witte vlieg te beheersen? Dan is het cruciaal om goed op de hoogte te zijn van wat er werkelijk leeft in het gewas. De afgelopen jaren bouwde Inagro veel kennis en ervaring op in de monitoring van de belangrijkste insecten (zowel schadelijke als nuttige) in zachtfruit (voornamelijk aardbei). Testbedrijven boekten mooie resultaten. Daarbij was de biologie zeer effectief in de beheersing van de plagen, vaak zonder nood aan chemische interventies. Dankzij deze nieuwe dienst realiseerden tientallen telers een ecologischere en economisch rendabele teelt.

 

Inhoud van het pakket
Concreet bieden wij aan:    

  • bladstaalname bij aanvang, om eventuele residu’s te bepalen;
  • monitoring tijdens het volledige verloop van je teelt (junidrager, doordrager, framboos). Daarbij streven we naar een tweewekelijks bezoek, alternerend met een bezoek door de adviseur van de biologie (Biobest of Koppert);
  • een korte, mondelinge evaluatie na elk bezoek (ter plaatse of via telefoon), aangevuld met een digitaal rapport;
  • een bijeenkomst voor deelnemers, driemaal per jaar. Daarin maken we een analyse van de situatie en delen we de nieuwe inzichten.      

 

Kostprijs
De kostprijs van een bezoek is afhankelijk van de perceelsgrootte:      

  • groot perceel = perceel groter dan 3.000 m²: 85 euro
  • middelgroot perceel = perceel tussen 1.500m² en 3.000 m²: 80 euro
  • klein perceel = perceel kleiner dan 1.500 m²: 75 euro

Als we tijdens één plaatsbezoek gelijktijdig meerdere percelen monitoren, dan geldt voor het tweede perceel een additionele prijs:      

  • groot perceel: 40 euro
  • middelgroot perceel: 35 euro
  • klein perceel: 30 euro

Alle prijzen zijn inclusief transport en exclusief BTW.  

Deze monitoring komt in aanmerking voor de GMO-portefeuille. Telers die in 2017 en 2018 nog geen gebruikmaakten van onze monitoringsdienst krijgen ter aanmoediging 15 % korting op hun eerste factuur.

Deelnemen?
Wil je ook gebruikmaken van deze nieuwe dienst? Maak jouw interesse kenbaar via dit formulier. Gelieve dat te doen vóór eind januari. Onze voorlichters nemen snel contact met jou op om jouw situatie te bespreken en verdere toelichting te geven.

> Schrijf je in via dit formulier.

Gekoppelde thema's & sectoren: Aardbeien | Gewasbescherming