Aquacultuur zit in de lift. Vis, schelpdieren en plantaardige organismen kweken in een gecontroleerde omgeving kan op lange termijn een duurzame oplossing vormen voor de toenemende vraag naar kwaliteitsvolle en ecologisch verantwoorde voeding. Inagro wil zijn steentje bijdragen via onderzoek naar de optimale kweek van snoekbaars en via begeleiding van ondernemers bij de opstart van hun aquacultuurbedrijf. Wil je meer weten? Stem dan vanaf zondag af op PlattelandsTv.

PlattelandsTv brengt reportage over onze aquacultuurafdeling

Inagro biedt ondersteuning op maat aan ondernemers in de aquacultuursector. Bij onze aquacultuurconsulent Stefan Teerlinck kan je terecht als je op zoek bent naar een geschikte locatie voor een kwekerij, een productieplan of marktstrategie wil opstellen, informatie zoekt over vergunningen, wetgeving en subsidiemogelijkheden en zoveel meer.

Praktijkgericht onderzoek is een tweede belangrijke pijler van onze werking. Onze focus ligt op de duurzame productie van snoekbaars. Het onderzoek naar de artificiële reproductie en de ervaring met het eetpatroon en de voedingswaarde van de snoekbaars, helpen ondernemers om de kweek en productie van hun eigen vissoorten te optimaliseren en een eigen productieplan op te stellen.

Wil je meer weten? Vanaf zondag 25 november zendt PlattelandsTv een reportage uit over de aquacultuurafdeling van Inagro.

 

Meer info
Stefan Teerlinck – stefan.teerlinck@inagro.be
Gekoppelde thema's & sectoren: Aquacultuur