Onze land- en tuinbouwsector blijft volop in beweging. We evolueren naar efficiëntere en technisch sterke bedrijven. En ja, daar hoort vaak een nieuwe vergunning bij. Kom naar de studienamiddag 'Schaalverandering in land- en tuinbouw' en krijg meer inzicht in het beoordelingsproces en het belang van een goed dossier. Discussieer met ambtenaren en studiebureaus over een aantal knelpunten.

Schaalveranderingen in land- en tuinbouw? Op zoek naar antwoorden.

Hoe stel ik een sterk vergunningsdossier op?
Bij de omgevingsvergunningen komt heel wat kijken. Je moet vandaag met veel verschillende eisen rekening houden. Snel een plannetje (laten) opmaken en indienen bij de gemeente is niet meer mogelijk.

Op de studienamiddag ‘Schaalverandering in de land- en tuinbouw? Op zoek naar antwoorden’ willen we je informeren over de samenstelling van een goed vergunningsdossier om zo je kans op een succesvolle afloop van de vergunningsprocedure te verhogen.

De provinciale dienst Vergunningen geeft toelichting bij alle stukken die nodig zijn om een dossier goed te kunnen beoordelen. Met voorbeelden uit de praktijk wordt het belang verduidelijkt van goede motivaties, een sterke onderbouwing en voldoende dossierstukken.

In een vergunningsaanvraag is het thema water een belangrijk onderdeel. Bedrijven hebben regenwater nodig, maar voor het milieu moet er ook geïnfiltreerd worden. Wat de wettelijke vereisten zijn en hoe je ze in de praktijk kunt toepassen, verneem je op deze studiedag.

Aansluitend informeren we je ook hoe Inagro je kan helpen in het voortraject naar een goed dossier.

 

Discussieer mee over een aantal heikele thema's
In een tweede deel geven we enkele doordenkers en discussiepunten mee:

  • De niet-landbouwer kijkt soms met argwaan naar de groei van individuele bedrijven. Hoe is schaalverandering haalbaar te houden in deze maatschappelijke context?
  • Gemeentebesturen vragen vaak een (hoge) financiële borg om de beplantingsplannen uitgevoerd te krijgen. Zijn er andere systemen mogelijk waarbij de centen minder lang geblokkeerd worden?

 

Deze studiedag is ook een ideale gelegenheid om van gedacht te wisselen met ambtenaren en studiebureaus. Zo werken we samen aan een betere verstandhouding.

>> Alle praktische info, meer details over programma en inschrijven.

 

schaalverandering_logos.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Bedrijfsintegratie | Landbouw In Zijn Omgeving | -- Algemeen --