Op woensdag 28 maart nodigen we je graag uit voor de studieavond wijnbouw. De aanwezige wijnbouwers en geïnteresseerden krijgen heel wat professionele en bruikbare info aangereikt. Ontdek meer over het programma in dit agendapunt.  

 
Studieavond wijnbouw
Programma:

Om tot kwaliteitsvolle wijnen te komen is een gezonde bodem van essentieel belang. De zuurtegraad, de aanwezige nutriënten en sporenelementen,… spelen allemaal hun rol om tot gezonde wijnstokken te komen. In het kader van het LEADER project Wijnbouw in de Westhoek investeerde Inagro om expertise omtrent bodemanalyses en het daaraan gekoppeld advies op te doen. Tijdens deze studiedag gaat Franky Coopman, expert van Bodem en Bemesting, in op de belangrijkste parameters en bemestingsadviezen.  

Daarnaast rijst de vraag of de klimaatsverandering nu ‘rugwind’ betekent voor de wijnbouw in de Noord-Europese streken of niet. Daaromtrent begeleidt Kris Vandenwijngaert, pcfruit, ons doorheen de wetenschappelijke feiten en onderzoeken en werpt hij een voorzichtige vooruitblik naar de toekomt.  

Programma:   

  • 17.00 u: Verwelkoming
  • 17.15 u: Interpretatie van en omgaan met bodemanalyses
    door Franky Coopman, Expert bodem en bemesting, Inagro
  • 18.30 u: Ons wijnbouwklimaat, vandaag en morgen
    door Kris Vandenwyngaert, Kennis- & onderzoekcentrum wijnbouw, pcfruit vzw
  • 19.45 u: Netwerkmoment
Deze studiedag werd mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de Provincie West-Vlaanderen, het Europees landbouwfonds, Leader, Vintage Heuvelland en Inagro in het kader van het Leader project 'Wijnbouw in de Westhoek'.  
Wijn3.jpg 
 
Praktisch:
Datum:
woensdag 28 maart 2018
Begintijd:
17u00
Eindtijd:
20u30
Locatie:
Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem
Kostprijs:
Gratis deelname
Inschrijven:
 
Schrijf je in via www.inagro.be/inschrijven
Gekoppelde thema's & sectoren: Wijnbouw