Eetbare paddenstoelen worden vaak vergeten in het rijtje van gezonde groenten. Onterecht, ze zijn namelijk supergezond. Eetbare paddenstoelen hebben bijzondere voedingswaarden en die brengen we graag onder de aandacht. Je leest er alles over in deze publicatie.

Nutritionele waarde van eetbare paddenstoelen

Eetbare paddenstoelen zijn caloriearm en bevatten weinig vetten. Daarnaast zijn die groenten rijk aan vitaminen, zoals B2 en B3. En belangrijke informatie voor vegetariërs: als voedsel van niet-dierlijke oorsprong bevatten paddenstoelen vitamine D precursoren die op hun beurt belangrijk zijn voor de ondersteuning van de absorptie van calcium binnen ons lichaam.

Paddenstoelen zijn ook een goede bron van een ruime variëteit vezels en mineralen. Zo bevatten ze bijvoorbeeld aanzienlijke hoeveelheden selenium, fosfor en kalium. Kortom, er is veel voor te zeggen om deze lekkernijen op het menu te zetten.

Onlangs werd een Engelstalige brochure ter beschikking gesteld waarin de nutritionele eigenschappen van paddenstoelen uitvoerig worden beschreven. 
 
Ben je nieuwsgiering naar meer informatie rond dit onderwerp? Download dan de brochure!
Gekoppelde thema's & sectoren: Eetbare Paddenstoelen