Text/HTML

Recepten


Bijzondere boerenkost

Pure smaken zijn in. Ook chefkoks kiezen bewust voor het gebruik van lokale hoeve- en streekproducten in hun keuken omwille van hun versheid, smaak en kwaliteit.

Chefkoks Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos) en Hilde Stekelorum (Restaurant Tapa-Tapa) reiken in het receptenboekje 'Bijzondere Boerenkost' recepten aan om creatief met hoeveproducten aan de slag te gaan. Laat je inspireren en verras je tafelgenoten met smaakvolle gerechten.

Bestel jouw exemplaar via onthaalopdeboerderij@inagro.be
of bekijk hier het receptenboekje.

 

Recepten Kookworkshops Bijzondere Boerenkost 2016

Inagro organiseerde in het najaar van 2016 kookworkshops op verschillende landbouwbedrijven in West-Vlaanderen. Vier koks trokken opnieuw naar de boerderij om je er te leren toveren met lokale hoeveproducten. 

De recepten van foodblogster Jozefien Ryckx van Goestjes.be vind je hieronder.

             

1 Veggie Aperopizza.pdf

 

 

2 Cocktail met peer en bourbon.pdf

 

 
     3 Knolseldersoep.pdf

              

4 Herfstsalade.pdf


 

5 Ovengebakken butternut pompoen.pdf

 

 6 Kruidige appels en peren.pdf



Hoeve Hoppas

Hoeve-Hoppas zijn tapa's bereid met bier, hoeve- en streekproducten.

  Bonbon van rundsvlees met eendenlever met Omer van Bockor
  Els Goossens, Kortrijk-Heule







  Carpaccio van aardappel, coquille en bloedworst op een bedje met
  Tripel bereid witloof

  Frank Demuynck, Wevelgem





  Lasagne met Damse Mokke met tomatenconfituur en Vivenbier
  Luc Timmerlan, Brugge






  Borrelende quiche met Brugs Witbier
  Ine Demets, Oekene






  Sigaar van rabarberconfituur en ouderwetschen boerenpaté vs.
  dooier van karnemelkpap en potjesvlees met Sint-Sixtus

  Joris Missiaen, Alveringem