graan
sla
paddenstoelen
spinazie
banner7
banner8
banner6
banner5
banner10
banner12
banner11
Trial Version, Powered By DNNGo
2016 was wat het was, 2017 wordt beter!

Het voorbije jaar willen we snel vergeten. Weerproblemen en economische grillen veroorzaakten veel schade. Ondanks heel wat inspanningen bleef het te midden van alle onzekerheden moeilijk om de waterkwaliteit nog meer de goede richting uit te sturen. Maar alleen wie volhoudt, wint – ook in het MAP-verhaal. We willen van 2017 een kantelpunt maken en aan Europa tonen dat we onze waterkwaliteit echt willen verbeteren. Met zijn nuttige tips wil MAP-man daaraan bijdragen. "Ik wens jou en je gezin alvast een voorspoedig 2017!"

Hoe ga je om met de randvoorwaarden erosie in het nieuwe teeltseizoen?

Ondertussen zijn de randvoorwaarden erosie in hun huidige vorm al een jaar van kracht op rode en paarse percelen. Heb jij al beslist hoe je volgend teeltseizoen zal omgaan met randvoorwaarden erosie? We helpen je op weg.

Plant nu je bomen en struiken!

Met dit winterweer denken we niet onmiddellijk aan het aanplanten van bomen en struiken. Toch is het nu de ideale periode om aan de slag te gaan op je bedrijf.

Save the date - Studieavond witloof 10 februari

Op vrijdag 10 februari 2017 gaat onze jaarlijke studieavond en voorstelling van de winterrassen witloof door. Noteer die datum alvast in jouw agenda. Later deze maand zal je een uitnodiging ontvangen met daarin het volledige programma.

We hopen jullie talrijk te mogen ontvangen!

 
Nutritionele waarde van eetbare paddenstoelen

Eetbare paddenstoelen worden vaak vergeten in het rijtje van gezonde groenten. Onterecht, ze zijn namelijk supergezond. Eetbare paddenstoelen hebben bijzondere voedingswaarden en die brengen we graag onder de aandacht. Je leest er alles over in deze blog én een nieuwe publicatie.

Driedaagse lessenreeks economische en financiële begrippen en instrumenten in de varkenshouderij

Naar jaarlijkse traditie wordt een driedaagse opfrissingscursus voor de varkenshouderij georganiseerd. Dit jaar is het onderwerp van de lessenreeks "economische en financiële begrippen en instrumenten in de varkenshouderij".

Bemestingsadvies wintertarwe op basis van dronebeelden

Traditionele bemestingsadviezen komen tot stand op basis van een mengstaal in het perceel, waarna je het perceel uniform bewerkt. Percelen zijn echter lang niet uniform. Bepaalde zones kunnen met meer of minder meststoffen tot een verbeterde opbrengst én kwaliteit komen. Daarom krijgen wintertarwetelers de kans om de mogelijkheden te verkennen van bemestingsadvies op basis van dronebeelden. Benieuwd? Lees deze blog of bezoek ons op AgriFlanders in Gent (stand 4115 in hal 4).

Drempeltjes of een tandbewerking als erosiebestrijding in prei op ruggen

Om in ruggenteelten op erosiegevoelige percelen het afspoelen van vruchtbare grond, meststoffen en pesticiden te voorkomen komt het erop aan de bodem in de tussenruggen zoveel mogelijk te verruwen. Ook de infiltratiecapaciteit van bodem in de tussenruggen is best zo hoog mogelijk om erosie door afstromend water te vermijden. In 2016 (tweede helft van het jaar, na de extreme neerslag) werden de mogelijkheden van verschillende tandbewerkingen en drempelmachines onderzocht in een teelt van prei op ruggen. Elke verruwing van de tussenruggen leidt tot een verminderde erosie, maar drempeltjes zijn het best bestand tegen extreme neerslag.  

Studieclub kraamstalmanagement

Hoe organiseren collega-varkenshouders hun arbeid tijdens het werpen van de zeugen? Hoe proberen zij hun overtallige biggen zo efficiënt mogelijk te laten groeien?

Agreon is aanwezig op Agriflanders. Jij komt toch ook?

Agriflanders, de grootste Vlaamse land- en tuinbouwbeurs, is toe aan haar 10de editie. Ook Agreon verwelkomt je graag met een groepsstand waarbij vier innovatieve kmo's aanwezig zijn.  

 
Er zijn geen items om te tonen.
11.01.17 - Nutritionele waarde van eetbare paddenstoelen

Eetbare paddenstoelen worden vaak vergeten in het rijtje van gezonde groenten. Onterecht, ze zijn namelijk supergezond. Eetbare paddenstoelen hebben bijzondere voedingswaarden en die brengen we graag onder de aandacht. Je leest er alles over in deze publicatie.

30.09.16 - Brochure Eenvoudige bouwstenen voor een betere bodemkwaliteit
Deze brochure kwam tot stand in het kader van het project “Eenvoudige bouwstenen voor een betere bodemkwaliteit”.
08.09.16 - Brochure Eetbaar Landschap in de Zuidelijke Westhoek

Je kent de Westhoek vast en zeker van het glooiende landschap, de zichtbare sporen van oorlogen en de ligging langs natuurlijke én culturele grenzen. Maar de streek heeft nog meer in haar mars. Wist je dat het ook geurig, kleurig en lekker is?