graan
sla
paddenstoelen
spinazie
banner7
banner8
banner6
banner5
banner10
banner12
banner11
demonstratie
Trial Version, Powered By DNNGo
Tot 30 april overgangsmaatregel voor varkensmest

Sinds 1 januari 2018 moeten landbouwers gebruikmaken van vrachtstalen voor varkensmengmest en mogen ze geen putanalyses meer gebruiken voor die mestsoort. Omdat er voorlopig onvoldoende capaciteit is om alle varkensmest te analyseren op basis van vrachtstalen, voorziet de Mestbank een overgangsmaatregel tot eind april. Landbouwers die kiezen voor het analysesysteem krijgen zo de kans om hun staalnames te laten uitvoeren.

Wat brengt een kleine windturbine op na 1 jaar?

Eind 2016 werd er een kleine windturbine geplaatst op een klein landbouwbedrijf in Diksmuide. Inagro volgt de energieproductie van de windmolen op, om zo een betere inschatting te kunnen maken van het potentieel van kleine windturbines.

Toelating Mesurol onder druk?

Maïs wordt veelal beschermd tegen vogelschade met een zaadcoating, Mesurol. Net als alle actieve middelen evalueert Europa (EFSA) het actieve product. De beslissing over de lopende herregistratie wordt verwacht in het najaar. Het is dus mogelijk dat je Mesurol dit of volgend jaar voor het laatst zal mogen gebruiken. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht. 

 
Japanse haver als akkervogelvriendelijke groenbedekker wekt interesse over de grenzen heen

Groenbedekkers blijven een populaire invulling van de vergroening bij landbouwers. Mits enkele aandachtspunten kunnen ook de sterk achteruitgaande akkervogels een graantje meepikken van deze praktijk. Vlaamse, Waalse en Franse landbouwonderzoekers, beleidsmensen en akkervogelexperten gingen onlangs het veld in en zagen een mooie toekomst weggelegd voor Japanse haver als akkervogelvriendelijke groenbedekker.

Gebruik drachtdiagnose om niet-drachtige dieren op te sporen!

Onlangs kwamen tien melkveehouders samen voor een studieclubs met "vruchtbaarheid" als thema. Ze discussieerden over de aanpak op hun bedrijf. De basis voor een goede vruchtbaarheid leg je als veehouder al in de transitieperiode. Daarnaast kunnen specifieke kengetallen je helpen om verbeterpunten op te sporen.

Industriewortelen: langdurige droogte heeft invloed op eindresultaat

Industriewortelen zijn belangrijk voor West-Vlaanderen. Naast de babywortelen (type Amsterdamse bak) onderscheiden we de schijfwortelen (type Nantes) en grote wortelen (type Flakkeese). In 2017 lag er in Inagro een rassenproef aan met grote wortelen.

Gezocht: nieuwe medewerkers!

Onze organisatie is in volle groei en evolutie. Heel wat goedgekeurde (inter)nationale projecten schieten momenteel uit de startblokken. Daarnaast willen we onze dienstverlening en ons advies zo performant mogelijk aanbieden aan de land- en tuinbouwers. Om het bestaande team van 200 medewerkers te ondersteunen, zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. Heb je interesse? Lees er meer over in dit nieuwsbericht. Stel je kandidaat voor 24/02!

Tweede trefdag ‘Kansen voor biologische landbouw in de markt en op mijn bedrijf’: Ontdek hoe je omschakelt naar bio!

Omschakelen naar biologische landbouw betekent afstand nemen van kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Hoe realiseert een biologische teler dan een kwalitatieve oogst? En duurt die omschakelperiode nu één, twee of drie jaar? Tijdens de tweede trefdag ‘Kansen voor biologische landbouw in de markt en op mijn bedrijf' op dinsdag 20 februari 2018 krijg je een introductie.

Aardappelvoorraad februari

Op basis van een enquête maakten Inagro, PCA, Fiwap en Carah een nieuwe inschatting van de voorraadsituatie begin februari van de aardappelteelt in België. Daaruit blijkt dat de totale Belgische voorraad heel wat hoger lag dan tijdens de voorbije seizoenen.

Met netten of vossen op je land hou je de duivenschade wat in de hand

Straks is het weer zover: de honger van de houtduiven met jongen zal beginnen pieken. Met enkele handige tips kan je toch wat schade voorkomen of beperken. Helemaal uitsluiten is onmogelijk, maar voor het succes van je oogst, is het sop de kolen toch waard, niet?

02.01.18 - FERM! - editie 2018

Alle West-Vlaamse land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Nam jij het al even door? Het magazine zit boordevol interessante artikels en inspireert je in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.

02.05.17 - Jaarverslag 2016

In het voorjaar stellen we traditiegetrouw ons jaarverslag aan je voor. Het jubileum '60 jaar onderzoek in Beitem en 5 jaar Inagro' maakte van 2016 een bijzonder jaar voor het proefcentrum. In het boekje - dat een toepasselijk jubileumjasje kreeg - blikken we kort terug op de festiviteiten. Daarnaast staan we stil bij de recente ontwikkelingen. Zo bundelen we de cijfers, belangrijkste innovaties, blikvangers uit onderzoek en dienstverlening en opmerkelijke campagnes en evenementen van 2016.

17.01.17 - FERM! - editie 2017

Land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Het inspireert hen in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.