Living lab
Demonstratie
In de kijker
05.07.18 - Belangrijke vaststellingen uit onderzoek rond keuze van licht

Met steun van de Agrotopia-leerstoel voerde Universiteit Gent recent onderzoek uit naar de gevolgen van het licht bij Brassica bladgroenten. Concreet werd nagegaan of lichtsturing een effect heeft op de voedingswaarde en de groei en ontwikkeling bij twee soorten raketsla en Japanse mosterd. Het onderzoek toonde aan dat licht een belangrijke factor is om de opbrengst en kwaliteit van die drie gewassen te sturen.

04.06.18 - Start bouw Agrotopia vertraagd

Nadat een aannemer verzet aantekende tegen de gunningsbeslissing is de bouw van de dakserre ‘Agrotopia’ uitgesteld. Vorige week stelde de rechter in kortgeding de aannemer in het gelijk. “We zijn teleurgesteld dat de bouwwerken vertraging oplopen, maar de dakserre komt er sowieso”, reageert gedeputeerde Bart Naeyaert. Inagro en de Provincie West-Vlaanderen beraden zich nu over verdere stappen.  

 
Er zijn geen items om te tonen.
Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.