Living lab
Demonstratie
In de kijker
20.01.17 - Leerstoel voor stadstuinbouw en naam voor innovatieve dakserre gelanceerd

Op vrijdag 20 januari lanceerden Inagro, Universiteit Gent en REO Veiling een leerstoel voor stadstuinbouw onder de naam “Agrotopia”. Daarmee willen ze ondernemers in binnen- en buitenland inspireren in concepten voor verticale land- en tuinbouw en stadstuinbouw. Agrotopia biedt kansen om duurzame glastuinbouw verder te ondersteunen met onderzoek en demonstratie van innovatieve toepassingen in een unieke proefomgeving, dicht bij de producent. 

 
23.11.16 - Dakserre Inagro wordt vastgelegd in lastenboek

De opening van de Inagro dakserre, bovenop de kistenloods van REO Veiling, is gepland voor augustus 2018. Om die einddatum te halen, werd een strikt tijdschema uitgewerkt. De start van de bouwwerken is voorzien voor augustus volgend jaar (2017). Daarvoor moet het definitieve ontwerp begin december van dit jaar klaar zijn. Een krachtinspanning voor het ontwerpteam en Inagro.     


Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.