Living lab
Demonstratie
In de kijker
04.06.18 - Start bouw Agrotopia vertraagd

Nadat een aannemer verzet aantekende tegen de gunningsbeslissing is de bouw van de dakserre ‘Agrotopia’ uitgesteld. Vorige week stelde de rechter in kortgeding de aannemer in het gelijk. “We zijn teleurgesteld dat de bouwwerken vertraging oplopen, maar de dakserre komt er sowieso”, reageert gedeputeerde Bart Naeyaert. Inagro en de Provincie West-Vlaanderen beraden zich nu over verdere stappen.  

 
27.04.18 - Voorlopig uitstel van aanvang bouw dakserre

De aanvang van de bouw van de dakserre Agrotopia ligt voorlopig stil. Eén van de niet-gekozen aannemers trok de toewijzing door Inagro van de bouw van de dakserre in twijfel, en diende een dagvaarding in. Een eerste uitspraak in de zaak wordt verwacht rond eind mei. Pas hierna zal meer duidelijkheid zijn wanneer bevel tot aanvang van de werken mogelijk is.

    

Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.